Науково-технічна конкурентоспроможність країни: підходи до визначення - Черваньов, Д.М.; Жилінська, О.І. (Наука та наукознавство, 2006)
Запропоновано визначення науково-тех нічної конкурентоспроможності країни та побудовано рейтинг науково-технічної конкурентоспроможності 80 країн світу за індикаторами науково-технічного розвитку Світового банку.