Олександр Йосипович Гельфонд (до 100-річчя від дня народження) - Добровольський, В.О. (Наука та наукознавство, 2006)
Характеризується наукова діяльність О.Й. Гельфонда (1906—1968) — одного з видатних математиків XX ст.