Матвій Петрович Бронштейн (до 100-річчя від дня народження) - Колтачихіна, О.Ю. (Наука та наукознавство, 2006)
Статтю присвячено науковій творчості вихідця з України, фізика-теоретика М.П. Бронштейна (1906—1938), який дав низку результатів, що збагатили світову науку, але не реалізував повністю свій талант, бо був розстріляний у Ленінграді у віці 32 років.