Сергій Миколайович Виноградський (до 150-річчя від дня народження) - Руда, С.П. (Наука та наукознавство, 2006)
Окреслено життєвий шлях та наукові здобутки С.М. Виноградського (1856—1953) — видатного мікробіолога, одного із засновників загальної та грунтової мікробіології.