До теорії неосесиметричних електропружних коливань п'єзокерамічних пластин - Шульга, М.О.; Левченко, В.В. (Доповіді НАН України, 2012)
Одержано загальний розв'язок задачі про неосесиметричні електромеханічні коливання п'єзокерамічної кільцевої пластини. У випадку вільних від механічних напружень границь для пластин з радіальними розрізами електродного покриття визначено власні частоти і форми коливань для перших гармонік за окружною координатою.