Світлої пам'яті Володимира Антоновича Калюжного (06.08.1922—24.10.2009) - Возняк, Д.; Наумко, І.; Галабурда, Ю.; Кульчицька, Г. (Мінералогічний журнал, 2010)
Сумна звістка сколихнула наукову спільноту України ... На 88-му році згасла свічка життя видатного українського вченого, геолога-геохіміка, доктора геолого-мінералогічних наук, професора Володимира Антоновича Калюжного. Лауреат Державної премії УРСР у галузі науки і техніки, кавалер Міжнародної золотої медалі імені Г. Сорбі, стипендіат Державної стипендії видатним діячам науки України В.А. Калюжний був одним із засновників нової галузі геологічної науки — вчення про мінералоутворювальні флюїди, творцем всесвітньо відомої наукової школи геохімії і термобарометрії флюїдів мінералоутворювального середовища. Його внесок у розробку проблем генетичної мінералогії, петрології та геохімії ендогенних процесів неоціненний.