К неопределенности в параметрических схемах ситуаций задач принятия решений - Иваненко, В.И.; Михалевич, В.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Розглянуто достатньо широкий клас параметричних задач прийняття рішень, що розглядаються з позиції отримання критерію оптимальності — відношення переваг на рішеннях, можна розділити на два підкласи: задачі з невизначеністю (неоднозначність вказаного рішення) та задачі без невизначеності (так звані детерміністичні задачі). Для такої класифікації необхідні критерії існування невизначеності, які і запропоновані в цій роботі.