Дослідження еволюції залишкових знань у великих навчальних системах - Ясінський, В.В.; Болдак, А.О. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
На основі узагальнення результатів інтелектуального опрацювання даних щосеместрового комплексного моніторингу якості підготовки фахівців у НТУУ «КПІ» та моніторингу якості знань слухачів системи доуніверситетської підготовки НТУУ «КПІ», виявлено та досліджено явище самоорганізації залишкових навчальних знань як складного, нелінійного, динамічного процесу. Виявлено й узагальнено його закономірності для короткострокових та довго-строкових залишкових знань та встановлено послідовність стадій формування структури цих знань.