Ноніусна адаптивна високоточна система стабілізації стохастичних технологічних процесів - Галай, В.М.; Сільвестров, А.М.; Шефер, О.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Розглянуто практичне застосування методів ноніусної ідентифікації і адаптації структури і параметрів системи автоматичного управління з еталонною моделлю на прикладі АСУ ТП витяжки кварцових трубок.