Філософія планування в умовах виходу зі світової фінансової кризи - Марцин, В.С. (Проблеми науки, 2012)
Досліджено філософію планування з орієнтацією на ефективне використання ресурсного потенціалу держави. Розкрито планування в ретроспективі, доведено, що при розробці планів потрібно спиратись на об’єктивні закономірності розширеного відтворення, обґрунтовано вирішувати проблеми планування, узгоджуючи цілі і ресурси їх забезпечення. Передбачено в планах науково-обґрунтоване формування загальноекономічних міжгалузевих та регіональних пропорцій з метою постійного соціально-економічного розвитку.