Методика оцінки рівня фінансової безпеки сектору державних фінансів України - Шемаєва, Л.Г.; Онофрійчук, В.П. (Проблеми науки, 2012)
Розглянуто проблему розроблення концептуальних та методичних підходів до оцінки фінансової безпеки держави у сфері державних фінансів як головної складової економічної безпеки держави задля поліпшення управління фінансами та забезпечення стійкості фінансової системи, як передумови сталого економічного зростання й гарантованого виконання державою своїх соціальних зобов’язань. Запропоновано методику оцінки рівня фінансової безпеки сектору державних фінансів України, апробовану на статистичних даних 2010 р., та визначено критичні та небезпечні зони.