Нові струминні газові виділення із дна моря в акваторії Севастополя - Єремєєв, В.М.; Єгоров, В.М.; Полікарпов, Г.Г.; Артемов, Ю.Г.; Гулін, С.Б.; Нежданов, О.І.; Євтушенко, Д.Б.; Поповічев, В.М.; Стокозов, М.О. (№4, 2007)
У результаті здійснених досліджень виявлено нові майданчики струминних газових виділень, які локалізовані вздовж широтного розлому у Форосько-Севастопольській зоні геологічних розломів, і показано безперервність газового розвантаження більш як на десятилітньому масштабі часу.