Відображення розвитку науки України та Євросоюзу в реферативній базі даних SCOPUS - Корецький, А.І. (Проблеми науки, 2012)
Досліджено публікаційну активність України та Євросоюзу за галузями науки. Розглянуто динаміку кількості публікацій, що припадають на одного дослідника впродовж 1996-2010 рр. Виконано порівняння відображення кількості публікацій БД Scopus у ВВП та витратах на НДДКР країн в розрахунку на кожен 1 млн. дол. США.