Спеціальна лексика української мови як об’єкт лінгвістичного дослідження: термін і номен - Романова, О.О. (Термінологічний вісник, 2011)
У статті досліджено сутність терміна як лінгвістичної одиниці. Подано визначення терміна та розглянуто співвідношення понять “термінологія” й “терміносистема”, наведено вимоги до терміна. Теоретично обгрунтовано розмежування терміна та номена. Запропоновано визначення номена як мовної одиниці.