Мотиваційний аспект вивчення професійної лексики (на матеріалі прозових творів Івана Франка) - Цимбал, Н.А. (Термінологічний вісник, 2011)
У статті розглянуто проблеми мотивованості мовного знака на матеріалі професіоналізмів, використаних у художній прозі І. Я. Франка. Визначено типи мотивованості. з’ясовано особливості лексико-граматичної співвіднесеності мотиватора й мотивеми. Результати дослідження підтверджують максимальну доречність використання саме мотивованих назв у терміновживанні й термінотворенні.