До питання про стан наукової сфери та її фінансове забезпечення в Україні - Землянкін, А.І.; Підоричева, І.Ю.; Чекіна, В.Д. (Економіка промисловості, 2013)
Проаналізовано науково-технічний потенціал і стан фінансового забезпечення наукової і науково-технічної діяльності України, подано пропозиції щодо посилення конкурентоспроможності наукової сфери як головного джерела економічного зростання. Ключові слова: наукова і науково-технічна діяльність, фінансування науки, наукоємність ВВП, інновації.