Терміни-варіанти в українській загальномовній лексикографії: нормативний аспект - Боярова, Л.Г. (Термінологічний вісник, 2013)
Розглянуто в нормативному аспекті терміни-варіанти, кодифіковані в українській загальномовній лексикографії ХХІ століття. Словникова кодифікація варіантних термінів засвідчує зміни в мові та свідомий вплив суспільства на розвиток термінологічної норми. У загальномовних словниках виокремлено акцентні, фонематичні, словотвірні й комбіновані варіанти спеціальних одиниць. Визначено сильну і слабку диспозитивну норму та антинорму в сфері фіксування української термінології.