Етимони багатозначних і омонімних українських рибальських лексем - Міняйло, Р.В. (Термінологічний вісник, 2013)
Досліджено генезу термінів, номенів і професіоналізмів рибальського промислу, які в сучасній українській мові є багатозначними й омонімними. З’ясовано причини лексико-семантичних зрушень у їхній структурі: семантичний зв’язок між твірними основами лексем різних словотвірних гнізд, метонімічне перенесення з назви знаряддя на об’єкт промислу, зникнення реалій, завдяки яким у минулому між семемами був семантичний зв’язок на основі метафоричного перенесення.