Коефіцієнт захвату пластини, нормальної до потоку - Волощук, В.М.; Скриник, О.Я. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Методом граничних траєкторій обчислено коефіцієнт захвату (E) аерозольних частинок пластиною при середніх значеннях числа Рейнольда обтікаючого потоку (Re≈10²÷10³). Пластина нескінченної довжини, півширина якої рівна l, розміщена нормально до потоку. Для гідродинамічного поля обтікання пластини приймалася схема обтікання з відривом (кірхгофське обтікання).