Проблемні питання ліцензування страхової діяльності в Україні - Дергунов, Д.С. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Розглянуто проблему невідповідності підзаконного нормативного акта загальному і спеціальному законам, що регулюють питання здійснення страхової діяльності в Україні. Запропоновано зміни до діючого законодавства щодо ліцензування страхової діяльності в Україні.