Лист гетьмана I. Мазепи до цiсаря Йосифа I (Сiверянський лiтопис, 2006)
Текст-оригiнал вмiщено у додатках книги Т.Мацькiва «Гетьман Iван Мазепа в захiдноєвропейських джерелах 1687-1709» ( Київ-Полтава, 1995. - С. 241-242). Переклав з нiмецької Володимир Дятлов.