Творець селекційних шедеврів (До 100-річчя від дня народження С.Х. Дуки) - Курило, А. (№4, 2007)
Наукова громадськість відзначила сторіччя від дня народження знаного українського науковця в галузі селекції і генетики плодових і ягідних рослин, академіка Української академії сільськогосподарських наук Степана Харитоновича Дуки. Саме його наполегливій, копіткій праці завдячує сьогоднішня сільськогосподарська наука виведенню таких нових сортів суниці, як Київська рання № 2, Ювілейна, Українка; черешні — Київська № 2, № 5, № 9; вишні — Уманська скороспілка; яблуні — Ранет Київський, Рубінова Дуки тощо. Але ж для того, щоб виростити новий сорт яблуні, потрібно принаймні чверть століття...