Сергій Миколайович Бібіков: життя, віддане науці (до 100-річчя від дня народження) - Кулаковська, Л.В. (Інститут археології НАН України, 2008)
Цього року виповнюється 100 років від дня народження відомого вченого, члена-кореспондента НАН України, людини зі світовим іменем Сергія Миколайовича Бібікова. Двадцять років тому похмурого листопадового вечора він пішов із життя, залишивши у друкарській машинці недописану сторінку статті. До останньої хвилини він був у вирі наукового життя, у середовищі колег-археологів.