Влияние температуры на диффузионные параметры системы «уголь-газ» - Василенко, Т.А.; Кириллов, А.К.; Молчанов, А.Н.; Вишняков, А.В.; Пономаренко, Д.А. (Геотехническая механика, 2012)
У роботі розглянуто вплив температури на дифузійні параметри системи вугілля-газ. Отримані значення енергії активації і аналіз її залежності від зовнішніх параметрів дають інформацію про фізичні механізми масоперенесення в структурі, що вивчається.