Метод идентификации параметров математических моделей многопролетных гибких поверхностей, взаимодействующих с сыпучей технологической нагрузкой - Филимонов, П.Е.; Морус, В.Л. (Геотехническая механика, 2012)
Для математичних моделей гнучкої вібруючої поверхні й сипучого навантаження розроблений метод ідентифікації параметрів, заснований на мінімізації квадратичного нев'язання контрольованого показника об'єкта і його математичного опису.