Аналіз кадрової та матеріально-технічної складових науково-технічного потенціалу Західного регіону України - Ригайло, С.Я. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Здійснено порівняльний аналіз стану кадрової та матеріально-технічної складової науково-технічного потенціалу Західного регіону України. Ідентифіковано наукові школи в академічних установах регіону на базі вибраних критеріїв. Зіставлено показники розвитку науково-технічної сфери Західного регіону України та країн-учасниць ЄС.