Оцінка основних викликів інформатизації української економіки в умовах глобалізації - Наливайченко К.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Потребують подальшої розробки вірогідні шляхи розвитку інформаційної галузі в Україні та всебічний розвиток інформаційних процесів в країні в умовах глобалізації. Тому актуальними є дослідження сучасних процесів інформатизації у національній економіці та розвиток методології оцінки основних викликів інформатизації української економіки в умовах глобалізації, визначення ставлення та обізнаності населення країни до розвитку інформаційних технологій.