Система індикаторів сталого розвитку регіонів України та оцінювання сучасного стану їх збалансованості - Кухар, В.П.; Черінько, П.М.; Руденко, Л.Г.; Лісовський, С.А.; Шапар, А.Г.; Ємець, М.А.; Буркинський, Б.В.; Харічков, С.К. (Екологія і природокористування, 2011)
Надано аналіз закордонного досвіду розробки індикаторів. що характеризують соціальні, економічні та екологічні аспекти сталого розвитку, показані можливості та обмеження української статистики для розрахунків таких індикаторів. Здійснено структурування показників, що характеризують соціальний розвиток суспільства в межах певної території. Наведені результати укрупненої оцінки інтегрального показника соціального розвитку та його складових для умов Придніпровського регіону.