Підвищення екобезпеки зовнішніх відвалів при формуванні протипилового рельєфу та вторинних екосистем - Сметана, С.М. (Екологія і природокористування, 2012)
У статті наводяться основні принципи технологічних та організаційних механізмів формування протипилового рельєфу та рослинного покриву на зовнішніх відвалах Кривбасу. Наведені приклади визначення протипилової ефективності створення форм рельєфу та рослинного покриву.