Проблема радонового ризику в екології - Жук, Л.В.; Васійчук, В.О.; Гончарук, В.Є.; Качан, С.І. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
У статті проаналізовано роль природного радіоактивного газу радону в сумарній дозі опромінення населення. Вказано шляхи розповсюдження радону в природі. Розглянуто ситуації, що зумовлюють накопичення радону в небезпечних концентраціях, та наведено шляхи зниження радонової небезпеки.