Оцінка переваг використання єврооблігацій для залучення інвестицій - Криворучко, О.В. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Розглянуто питання появи та еволюції характерних особливостей відносно нового інструменту запозичення на міжнародному ринку позичкових капіталів — єврооблігацій. У контексті оцінки переваг єврооблігацій над іншими борговими інструментами залучення фінансування деномінованих у іноземній для позичальника валюті, окреслено коло визначальних для емісії єврооблігацій факторів.