Лізинг основного капіталу та перспективи його розвитку в національній економіці - Куліш, Г.П.; Кравченко, К.В. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Досліджено основні положення щодо економічної сутності лізингу та його видів в Україні. Досліджено сучасний стан світового та вітчизняного ринків лізингових послуг. Доведено, що лізинг є потужним методом фінансування інвестиційної діяльності підприємств. Також визначено пріоритетні напрями та шляхи нарощення лізингових операцій в Україні.