Методи оцінювання семантичної близькості-зв’язності слів природної мови - Марченко, О.О. (Штучний інтелект, 2012)
У статті досліджуються проблеми побудови найкоротших шляхів в онтологічній семантичній мережі бази знань. Довжини найкоротших шляхів між концептами в онтології трактуються як значення їх семантичної зв’язності-близькості. В роботі були запропоновані дві алгоритмічні моделі обчислення семантичної зв’язності-близькості пар слів природної мови через побудову найкоротших шляхів між відповідними вершинами в онтологічному графі семантичної мережі.