Огляд комп’ютерно-лінгвістичних методів обробки природномовних текстів - Никоненко, А.О. (Штучний інтелект, 2012)
У статті проведено дослідження методів автоматичного аналізу природномовних текстів. Детально розглянуто чотири основні підходи: морфологічний, статистичний, синтаксичний, семантичний. Описано можливості їх використання у розв’язанні прикладних задач та специфіка застосування. Як приклад наведено перелік прикладних систем, що використовують описані методи.