Багатокритеріальна модель вибору архітектури системи нечіткого логічного висновку при аналізу ризиків безпеки інформації в хмарних обчислювальних та інших складних системах - Андрощук, О.С.; Кудін, А.М. (Штучний інтелект, 2012)
Розглядається задача оцінки ризиків безпеки інформації в хмарних обчислювальних та в інших складних системах. Вперше запропонована модель вибору раціонального складу архітектури системи нечіткого логічного висновку (СНЛВ) для оцінки ризику в складних системах на основі розв’язання багатокритеріальної задачі. Модель надає можливість на підставі статистичних даних вибирати методи СНЛВ для різних випадків та вибрати оптимальну архітектуру СНЛВ.