Вертикальний і горизонтальний розподіл фазового стану в хмарах різних форм - Заболоцька, Т.М.; Підгурська, В.М.; Шпиталь, Т.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
За даними літакового зондування атмосфери в центральних районах України виділено 16 типів вертикального розподілу фазового стану хмар та визначено їх повторюваність у кожній формі хмар. Наведено середні статистичні значення параметрів хмар різних форм з найбільш поширеними типами вертикального розподілу фазового стану. Проаналізовано горизонтальний розподіл фазового стану в хмарах різних форм.