Нова адміністрація США: проблеми і завдання - Лакішик, Д.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2010)
У статті аналізуються труднощі, виклики і завдання, які постали перед адміністрацією Б. Обами. У цьому ракурсі розглядаються нові орієнтири у формуванні практичної стратегії адміністрації Б. Обами, суть якої полягає в підтриманні глобального лідерства США, з більшою опорою на старих і нових союзників, а також на ті міжнародні інститути, роботу яких контролюють американські делегати.