Екологічна оцінка вод річок басейну р. Сян у межах України - Кость, М.; Паньків, Р.; Сахнюк, І.; Козак, Р.; Майкут, О.; Березовський, І. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2010)
Досліджено особливості розподілу Fe, Sr, Mn, Ba, Ti, Zn, Li, Cr, Cu, V, Mo, Pb, Ni, Co та Cd у річках Шкло, Завадівка, Гребелька, Гноєнець, Ретичин, Вишня (Львівська обл.). Проведено екологічну оцінку якості вод за ступенем їхньої чистоти (забрудненості). Води поганої якості – брудні – має р. Ретичин (Mn), посередньої якості – помірно забруднені – річки Шкло (Fe, Mn), Гноєнець (Mn), Вишня (Fe, Mn), Завадівка (Mn). Задовільну якість мають слабко забруднені води р. Гребелька (Mn, Fe). Основними джерелами забруднення вод мікроелементами є добрива, підземні води, відходи флотації сірчаних руд, комунально-побутові стоки.