Поняття і сутність юридичних гарантій реалізації громадянами права на звернення до органів державної виконавчої влади - Мирошниченко, О.О. (Держава і право, 2012)
Аналізується роль органів виконавчої влади як складової апарату держави у забезпеченні реалізації громадянами закріпленого Конституцією України права на звернення. На підставі узагальнення наукових підходів до визначення сутності юридичних гарантій реалізації громадянами права на звернення до органів виконавчої влади уточнено їхній зміст і сформульовано характерні особливості.