Лобізм як конституційно-правова категорія - Богиня, Т.Ю. (Держава і право, 2012)
Досліддуються питання конституційно-правових основ лобістської діяльності.Висвітлюються історичні передуми виникнення лобізму та еволюція даного поняття у зарубіжній та вітчизняній науці. Надано коротку характеристику конституційноправових основ лобістської діяльності. Окремо розглянуті міжнародні акти та законодавство зарубіжних країн, що містять визначення понять лобізм, лобіювання та лобістська діяльність.