Основний закон України та соціальні основи українського суспільства - Зоткін, А. (Політичний менеджмент, 2008)
Розвиток суспільства – процес динамічний, який обумовлює суттєві зміни у всіх соціальних інститутах, а в першу чергу – в інституті політики, державної влади. Сучасний етап розвитку українського суспільства вже вийшов за межі перехідного періоду, однак застарілі інституціональні структури, що не відповідають новим вимогам, гальмують суспільний прогрес. До речі, події, пов'язані з переглядом Конституції України, розкривають низку гострих проблем інституту української держави. Розглянемо основні з них.