Аналіз та обґрунтування методів і моделей формування типових сценаріїв ліквідації НС з використанням ГІС-технологій на регіональному рівні - Кузьменко, Г.Є.; Хомініч, В.С. (Математичні машини і системи, 2012)
У статті проаналізовані методи і моделі для формування типових сценаріїв ліквідації НС регіонального рівня. Сценарії розглядаються як інтелектуальний концепт для наповнення бази знань для підтримки прийняття рішень з ліквідації НС.