Професорсько-викладацька корпорація педагогічної освіти в УСРР у 1920-ті роки - Липинський, В.; Аксанова, Н. (Краєзнавство, 2012)
В статті розглянуто процес збирання професорсько-викладацьких кадрів педагогічних ВНЗ УСРР впродовж 1920 – х років, зроблено комплексний аналіз процесів та причин, що впливали на зміну його кількісного та якісного складу. Проаналізовано державну політику щодо професорсько-викладацької корпорації так званої «старої школи» та намагання заміни її новою – комуністичною професурою.