Діяльність просвітницьких товариств Західної України та проблеми національного відродження у творах Михайла Драгоманова - Круглашов, А. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Висвітлено погляди, головно критичні, Михайла Драгоманова на діяльність просвітницьких товариств, в основному, Галичини й Буковини (“Просвіти”, Галицько-Руської Матиці) другої половини ХІХ ст. Відзначено і вплив цих структур на М. Драгоманова.