Михайло Возняк - дослідник історії "Просвіти" - Гнатюк, М. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Проаналізовано роль М. Гнатюка у вивченні просвітницького руху, національного відродження та історії культури в Галичині. Наведено перелік праць, прокоментовано окремі положення їх автора, простежено його погляди на діяльність Товариства.