Оптоелектронний цифровий датчик куту повороту - Олексенко, П.Ф.; Ушенін, Ю.В.; Коломзаров, Ю.В.; Циркунов, Ю.Я.; Яцко, Л.Д.; Бродовий, Г.В.; Іщук, В.П. (Національна Академія наук України, 2007)
Розглянуто принципи побудови, конструкторсько-технологічні рішення та основні характеристики оптоелектронного двоканального цифрового датчика кута повороту, розробленого у Інституті фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова НАН України за науково-технічним інноваційним проектом НАН України "Розробка та організація виробництва оптоелектронних датчиків кута повороту авіаційного та загальнопромислового призначення". В рамках виконання проекту було організовано виробництво оптоелектронного двоканального цифрового датчика кута повороту у СКТБ з ДВ ІФН НАН України.