Визначення зон підвищеної ерозії топкових екранів в залежності від режиму навантаження котлоагрегату ТПП 312 Ладижинської ТЕС - Кобзар, С.Г.; Халатов, А.А. (Промышленная теплотехника, 2011)
Проведено комп’ютерне моделювання роботи топки котла ТПП 312 Ладижинської ТЕС. Визначено зони підвищеної ерозії топкових екранів для основних режимів навантаження котла. Аналіз причин виникнення зон підвищеної ерозії свідчить, що причиною їх виникнення є взаємодія центральних пальників першого та другого ярусів. Зменшити негативний вплив на труби можна шляхом покращення умов розширення струменів пальників першого ярусу.