Закономірності динаміки рівнів підземних вод і чинників їх формування у межах території Дніпропетровської області - Давибіда, Л.І.; Кузьменко, Е.Д. (Геодинаміка, 2011)
Проаналізовані результати багаторічних спостережень за параметрами режиму рівнів підземних вод і характеристиками космічних, метеорологічних, гідрологічних і геодинамічних чинників формування режиму підземних вод для території Дніпропетровської області. Здійснено оцінку взаємозв’язку параметрів гідрогеодинамічного режиму. У розглянутих багаторічних часових рядах виявлено основні ритми коливань як основу прогнозування режиму підземних вод.