Проблемы изучения гепатотоксичности средств растительного происхождения - Матвеев, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Ринок рослинних препаратів щороку збільшується. Ці засоби не є безпечними та можуть викликати побічні реакції, з яких окремий інтерес представляє гепатотоксичність. Базуючись на даних аналізу літератури,виокремлено низку рослин, для яких існує ризик розвитку уражень печінки. Розглянуто сферу їх застосування та механізми розвитку уражень печінки. В статті також розглянуто аспекти проблеми вивчення гепатотоксичності лікарських засобів рослинного походження.