Комплексное лечение больных хроническим деструктивным периодонтитом с применением различных иммунобиологических препаратов - Чепурова, Н.И.; Беленова-Журочко, Е.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У хворих періодонтитом застосування Лізомукоїда (лізоцим+овомукоїд), Бактуліна (пробіотики+пребіотики) або Аміксину (імуномодулятор) суттєво знижує мікробне обсіменіння порожнини рота (маркер – фермент уреаза), підвищує знижену активність лізоцима (маркер неспецифічного імунітету) та усуває явища орального дисбіозу. Більш ефективним виявилось сумісне застоусвання Лізомукоїда і Бактуліна.